Hot Faith Project

Hot Faith, 25g - multiple, various measures. Edition of 10 + 5AP, 2014-2016Anton Terziev. Product design: Katya Damyanova- Terzieva. Photo: © the artist. Courtesy of the artist
Never shown in public
Featured in

Hot Faith има пределно лаконична и обидно прагматична насоченост. Грижливо синтезираният в домашни условия продукт е предназначен за християнски индивиди с временна религиозна дисфункция, причинена от стрес, преумора и прочее съвременни язви. Продуктът  разпалва по естествен път сетивата, a oбразуваната температура убива вируса на съмнението. В 99,9% от тестовите случаи това гарантира стабилизиране на разклатената вяра.

Photo: © the artist

Hot Faith стартирах на 1 април 2014. Да, асоциацията с денят на лъжата е досадна, но неизбежна.

Photo: © the artist

За разсад ползвах пакетче германски семки за червени декоративни чушки от лютив сорт, закупено от от франчайз веригата Kaufland; по верските въпроси немското качество е за предпочитане.

Photo: © the artist

Инструментариумът е от извънредна важност за всяко био-начинание. Ползвайки инструкциите на БПЦ за осветяване на вода в домашни условия, аз регулярно се снабдявах с нужното за проекта количество светена вода.

Photo: © the artist

Растенията се развиваха фанатично бързо, съкращавайки времето за завършен цикъл огласено от немската инструкция върху пакетчето.

Photo: © the artist

Първите чушки-кръстоносци предизвикаха нездрава еуфория.

Photo: © the artist

Компактната листна маса осигуряваше допълнителeн кислород в квартирата на семейството ми.

Photo: © the artist

Патронът-"застраховка" на художествената инициация, монтиран върху бутилка от IKEA

Photo: © the artist

Зелената инсталация ежедневно предизвикваше любопитството на сина ми Боян.

Photo: © the artist

Пребиваването му сред нея бе предпочитано занимание.

Photo: © the artist

Монументалният вид на скритата градина вдъхновяваше автора към съзерцание в подножието й.

Photo: © the artist

Апропо, в тази и предната снимка по-наблюдателните вече са забелязали, че е ползван реквизит от начална фаза на проекта. Обещавам датата да претърпи дигитална корекция.

Photo: © the artist

Няколко месеца след старта и далеч преди края на агро-сезона, старателно изсушени чушките са свалени от тела за ситно раздробяване. Количеството материал обезпечи продуцирането на лимитиран тираж от целебната субстанция. Грамажът отлежава в защитени от радиационните лъчи на иронията условия. Бройка от него може да бъде закупена след договорка с производителя, ерго с мен.