Hot Faith Project

Hot Faith, 25g. Edition of 10 + 5AP, 2014-2016. Product design: Katya Damyanova- Terzieva. Courtesy of the artist

Hot Faith има пределно лаконична и обидно прагматична насоченост. Грижливо синтезираният в домашни условия продукт е предназначен за християнски индивиди с временна религиозна дисфункция, причинена от стрес, преумора и прочее съвременни язви. Продуктът  разпалва по естествен път сетивата, a oбразуваната температура убива вируса на съмнението. В 99,9% от тестовите случаи това гарантира стабилизиране на разклатената вяра.

Hot Faith стартирах на 1 април 2014. Да, асоциацията с денят на лъжата е досадна, но неизбежна.

За разсад ползвах пакетче германски семки за червени декоративни чушки от лютив сорт, закупено от от франчайз веригата Kaufland; по верските въпроси немското качество е за предпочитане.

Инструментариумът е от извънредна важност за всяко био-начинание. Ползвайки инструкциите на БПЦ за осветяване на вода в домашни условия, аз регулярно се снабдявах с нужното за проекта количество светена вода.

Растенията се развиваха фанатично бързо, съкращавайки времето за завършен цикъл огласено от немската инструкция върху пакетчето.

Първите чушки-кръстоносци предизвикаха нездрава еуфория.

Компактната листна маса осигуряваше допълнителeн кислород в квартирата на семейството ми.

Патронът-"застраховка" на художествената инициация, монтиран върху бутилка от IKEA

Зелената инсталация ежедневно предизвикваше любопитството на сина ми Боян.

Пребиваването му сред нея бе предпочитано занимание.

Монументалният вид на скритата градина вдъхновяваше автора към съзерцание в подножието й.

Апропо, в тази и предната снимка по-наблюдателните вече са забелязали, че е ползван реквизит от начална фаза на проекта. Обещавам датата да претърпи дигитална корекция.

Няколко месеца след старта и далеч преди края на агро-сезона, старателно изсушени чушките са свалени от тела за ситно раздробяване. Количеството материал обезпечи продуцирането на лимитиран тираж от целебната субстанция. Грамажът отлежава в защитени от радиационните лъчи на иронията условия. Бройка от него може да бъде закупена след договорка с производителя, ерго с мен.